Blog Categories

Blog Categories

Deel visitekaartjes uit en word gezien

Geplaatst door: Molina Scheepers In: Nieuws overzicht | FD Printing Center Op: Reactie: 0 Hit: 212

Deel uw visitekaartjes uit en word een echte netwerker

Uw visitekaartje is net zo belangrijk als een eerste indruk. Met dit in uw achterhoofd is het dus goed te weten om het uitdelen in 1x goed te doen. U heeft het formaat bepaald, een mooi ontwerp vastgesteld en misschien ondertussen al uw visitekaartjes besteld. Eenmaal uw visitekaartjes binnen dan begint het pas echt. Als u ze niet uitdeelt dan komt u nergens. Hoe kunt u het beste uw visitekaartjes uitdelen? In dit blogartikel geven we u enkele tips.

Ontvangen is belangrijker dan uitdelen

Visitekaartjes zijn er om uit te delen maar dat kan op verschillende manieren. Het kan willekeurig of u gaat doelgericht te werk en gaat op zoek naar potentiële klanten. Het doel is daarom niet het uitdelen maar het ontvangen. U kunt eerst in gesprek gaan met mensen, bij een netwerk bijeenkomst bijvoorbeeld. Want een leuk gesprek hebben is het allerbelangrijkste voor een goede eerste indruk. 

Tip 1

Zorg er ten eerste voor dat u altijd genoeg visitekaartjes bij u heeft. U weet nooit wanneer u iemand tegenkomt die geïnteresseerd is in uw bedrijf. Een gemiste kans als u niks hebt om weg te geven. Mond tot mond reclame is super effectief. Het is slim om twee visitekaartjes weg te geven zodat uw gesprekspartner u bi andere kan aanbevelen wanneer hij of zij enthousiast is. 

Tip 2

Het belangrijkste is dat uw visitekaartjes er altijd netjes uitzien. Afgeraffelde randjes of kapotte hoekjes zijn echt not don! Wanneer u de kaartjes altijd bij u draagt, bestaat er altijd een kans dat ze beschadigen. Berg uw visitekaartjes beter op in een visitekaartje houder. Dan blijven ze langer mooi. 

Tip 3

U kunt uw visitekaartjes zomaar in iemands handen drukken maar u kunt ook een gesprek aangaan. Dat laatste is veel effectiever. Bereid een korte presentatie voor waarin u vertelt wie u bent en wat u doet. Uit onderzoek is gebleken dat een leuk gesprek belangrijker is dan vertellen wat u kunt. Praat dus niet alleen over uzelf maar toon ook interesse in uw gesprekspartner. Wat kunnen jullie voor elkaar betekenen? Een fijn gesprek zorgt voor een positieve associatie met uw merk of bedrijf. Speciale netwerkborrels zijn handig maar een netwerk opbouwen kan ook prima tijdens verjaardagen of borrels. 

Tip 4

Zorg voor een vervolg. Voeg potentiële klanten en interessante mensen na afloop toe op LinkedIn. Mochten ze uw visitekaartje kwijt zijn geraakt of u er geen hebben gegeven dan kunt u altijd via deze weg contact opnemen. 

#Laatzienwieubent

Heeft u visitekaartjes ontworpen die iedereen moet zien? Deel het met ons! Via onderstaand reactieveld kunt u uw ontwerp  met ons delen. 

Tags Tips

Reacties

Plaats uw reactie